top of page

Flatcoated Retriever- för dig som lever ett aktivt liv

Flatcoated retrievern är en apporterande fågelhund. Den ska uppvisa styrka utan att vara klumpig, spänst utan att vara gänglig. Flatten ska vara glad, öppen och lyhörd, såväl mot sin ägare som mot obekanta personer.

Huvudet ska uppfattas som långt och gjutet i ett enda stycke, pälsen ska vara rak, åtliggande och vattenavstötande.

Den ska ha  energiska, kraftfulla, långa och fjädrande rörelser med en ständigt viftande glad svans.

7.JPG

Flatcoated retriever, eller flat som den kallas i folkmun, är en mångsidig ras som har apportering som sin specialitet. Den lämpar sig även för många andra aktiviteter, som exempelvis; bruks, lydnad, viltspår, agility och utställning. Flatten är en mycket trevlig, social, lättlärd och tämligen livlig hund som älskar allt och alla. 

För att din flat skall må så bra som möjligt bör du aktivera den med såväl mental som fysisk träning. Att endast gå koppelpromenader räcker inte för att få en harmonisk flat. Eftersom rasen har stor arbetskapacitet och mycket "motor", kan man med fördel kombinera olika aktiviteter som exempelvis jakt & lydnad. Det är oerhört stimulerande och roligt att arbeta tillsammans med sin flat men det genererar också i en trevlig, välmående och harmonisk hund. En hund som Du kommer att ha glädje av många år framöver.

Vill du läsa mer om flatten så hittar du det på FLATCOATED RETRIEVERKLUBBENS HEMSIDA 

yaga.JPG
DSC_0023_edited.jpg
090701gibbsselma.jpg
bottom of page