top of page

Om Oss

Jag har sedan barnsben varit en riktig "djuridiot". Under nästan 30 år var det mestadels häst som gällde. Köpte min första alldeles egna häst när jag var 20 år, innan dess var det ortens ridskola & travstall som fick tillgodose hästbehovet 

Har genom åren tävlat både egna & andras hästar inom Westernridning (Trail & Plesure) & traditionell skolridning. När jag -85 köpte Åkatorp (i Vedum 9 mil norr om Göteborg) började jag ta emot andras problemhästar för inridning och inkörning. -94 sålde jag mitt sista halvblodsto Paugille (e. Optimist 443 mf. Austronaut 441). 

Hundar har alltid funnits i mitt liv men någon egen fick jag av olika anledningar inte möjlighet att skaffa mig förrän jag flyttat hemifrån. Första hunden, en boxer vid namn Leo (Karstorps Leonardo). Det var en händelserik & utmanande period och Leo lärde mig massor.
 
Under nästan 20 år fanns det alltid minst en Shih-Tzu. Första retrievern köptes 1999, en golden vid namn Bosse från Ringmasterskennel. 

 

huset.jpg
Våra tankar

Våra hundar är i första hand våra familjemedlemmar. Genom åren har vi meriterat våra hundar inom lydnad, bruks & viltspår.

Idag fokuserar vi enbart på att meritera dom inom jakt och utställning.

 

Under hösten/vintern är det apportering på jakter som upptar vår mesta tid.

 

Jag, Bert har haft hund från & till i mitt liv men då endast som familjehundar. Bland annat har det passerat en schäfer, en collie & en greyhound. 

När jag & Bittan blev VI -95 så blev det med automatik mkt mera hund. Men då handlade det som ni kanske vet vid det här laget uteslutande om Shih Tzu. Då var jag förste gosare & Bittan stod för jobbet kring Shih Tzunas utställningspälsar. Var med på någon enstaka utställning men det var inte riktigt min grej.......då!

I samband med att vi köpte vår första Golden (Bosse) vaknade intresset för träning & då framförallt jakt men även lydnad & spår.

I dag så är jag den kritiske kastaren, & tränaren & den som sköter markservicen kring hundarna & Bittan *ler* när vi är ute på våra olika äventyr..

Hade någon sagt till mig för dryg 20 år sedan att livet idag skulle kretsa kring hundar & hundträning så hade jag bara skakat på huvudet!!

Men faktum är att jag tycker att det är precis lika roligt & utmanande som Bittan. 

Agnes & Jag FRK A prov 2015
070428flatshowvastra1_edited.jpg
bottom of page