top of page

PONTUS & LEXI

Jonna beskriver sin Pontus

Pontus är unik och har överträffat alla förväntningar. Han har alltid varit en lugn och lojal hund, även som valp, har aldrig gjort något fel. Han är en vacker, elegant flatcoated retriever och har varit framgångsrik i utställningsringen. Han blev norsk utställningschampion drygt två år gammal. Första svenska utställningen efter att Pontus fyllt två år fick han även det svenska championatet. 
Han är en fantastisk arbetshund, Tog sig snabbt igenom öppen klass B prov och har 1:a pris i elit  både i Norge & Sverige (än så länge) Han var en dröm i december 2019 när han deltog i ett Open A-prov i Danmark där han VANN! Han var bland de yngsta hundarna i startfältet, hans lugn och lojalitet till matte säkrade segern. 

2020 blev Pontus NORSK FLATMÄSTARE (BIR av 116 hundar samt höga poäng i WT elit gav sammantaget NORSK FLATMÄSTARE)
2021 blev Pontus årets Dual hund. 2022 & 2023 blev han återigen Flatmästare, dessutom vann han Nordic FCR Championship med cert (A-Prov) 2022. På Svenska Flatmästerskapet gick Pontus till final där han slutade 3a och blev bästa utländska ekipage.

Flatmästerskapet Sverige 2023
Jonna & Pontus 3 a i elitfinalen
Jag & Lexi 3a i öppenklassfinalen

Vår Lexi

Lexi är familjens clown, hon tar livet med en klackspark, alltid med på alla upptåg, bjuder upp allt och alla till lek och bus, men likväl älskar hon att mysa och vara nära matte.
Hon är en flott stram tik, med feminint välformat huv, rör sig fritt och ledigt, med ett härligt drive.

Hon har varit med vid flertal jakter på änder & fasa. På B prov har hon tagit steget upp till elit & har även 1a pris i öppenklass på WT..

Lexi har tagit sig till final på Flatmästerskapet två gånger. 2019 slutade hon 3a i nybörjarklass och 2023 3a i öppen klass.

Vi förväntar oss friska, starka, samarbetsvilliga & lättränade apportörer med de typiska retrieveregenskaperna.

Samt med en exteriör som väl skall motsvara rasens standard.

Kullen uppfyller Svenska Kennel Klubbens och Flatcoated Retrieverklubbens rekommendationer för hälsokrav.

Denna kull kommer födas hos Lena Östhed i Ekeryd, Vaggeryd mobil +46761857304 
Kontakta Lena om du vill veta mer om denna kull!

 

bottom of page