top of page

LÄS MER OM FILLE & AXA

Gunilla och Marita berättar om Fille
Fille är en härlig aktiv kille som bara vill göra rätt, han bor idag med 3 andra hanar och det fungerar alldeles utmärkt. Han är en mycket trevlig hund mot både barn som andra hundar, finner sig i allt såsom resor och alla andra aktiviteter som han dras runt på.

Hans utställningskarriär började tidigt och han fick sitt första Cert som junior, blev BIR och avslutade dagen med BIS i Hasslarp. Sitt andra cert fick han som unghund och han blev Svensk Champion som 2,5 åring. Han har därefter även blivit Litauisk Champion och har 2 CACIB.

Hans jaktprovskarriär startade på hösten -17 då han var 1,5 år gammal och fick ett 3 pris i NKL, han har därefter även tagit sitt 1 pris i NKL, starterna är gjorda i Danmark och i Norge.

Exteriört är hans styrka hans fantastiska rörelser, kort stark rygg och med en härligt viftande svans. Han har en bra storlek, 61 cm.
Arbetsmässigt är han en duktig markör, jobbar bra både i vatten och på land, han har en stor arbetslust och en vilja att göra rätt. Målet är givetvis att starta i ÖKL och han har vilat nästan 1 år från jaktträningen och det ligger mer på matten än hunden.

 

Fillea
fille 3a
fille7
fille4
fille 5

Lena & Mojje berättar om sin Axa

Axa är en mycket trevlig och arbetsvillig tik av mindre modell. Lugn och tyst både till vardags och i arbete.

Man kan luras av hennes otroliga lugn vid Morgans sida under arbete, men när kommandot kommer är det full fart direkt! Hon är väldigt smidig och stark i arbete och ger sig aldrig.

 

Under jaktsäsongen apporterar vi mycket vid jakter och det är både Axas och vår favoritsysselsättning.

 

Hon har ärvt mycket av sitt temperament av mamma Lycka som vi äger.Lätt att ha med sig överallt och kan koppla av i alla miljöer. 

 

Morgan startar henne på både A,B och C-prov och hon är en fröjd att ha med på allt!

 

Axa1_edited_edited
axa2_edited
xa4_edited
axa3
bottom of page